ГоловнаСвіт

Зарплати адміністрації Путіна зросли на 121%

Заробіток президентських чиновників хочуть зрівняти з доходами силовиків.

Зарплати адміністрації Путіна зросли на 121%

2013 року фонд оплати праці чиновників зросте на 2,16 мільярда рублів, або на 121%, і становитиме 3,95 мільярда рублів. Крім того, на 2,11 мільярда рублів (до 5,43 мільярда) збільшаться видатки на утримання адміністрації президента Путіна.

За словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, зарплати співробітникам адміністрації президента підвищили для того, щоб зрівняти їх заробіток з доходами представників силових структур. Як приклад видання наводить нову зарплату начальника департаменту управління з внутрішньої політики - більше за 200 тисяч рублів, - повідомляє "РБК daily".

Як відзначає видання, на тлі загального скорочення витрат це підвищення зарплат виявилося несподіваним, тому Мінфін РФ був змушений шукати додаткові кошти. За даними джерел видання в уряді, гроші на зарплати були взяті з резервного фонду президента, який зазвичай використовується для фінансування освітніх програм. Проте в адміністрації президента виданню заявили, що зарплати підвищили за рахунок монетизації пільг.

Як стало відомо, на відміну від адміністрації президента, витрати на центральний апарат уряду 2013 року практично не зміняться: з 3,1 мільярда рублів вони збільшаться до 3,23 мільярда. Як заявили джерела видання в уряді, це призвело до того, що урядовці почали звільнятися. У зв'язку з цим очікується, що 2013 року їх зарплати також можуть бути підвищені у відповідності зі збільшеними доходами співробітників президентської адміністрації.

За даними газети, незважаючи на те, що підвищення зарплат співробітників адміністрації президента закладено у проекті бюджету на наступний рік, в адміністрації президента нові зарплати отримали вже у вересні 2012 року. У зв'язку з цим очікується, що Мінфін також скоректує бюджет на 2012 рік у бік збільшення витрат.

Як повідомляли раніше, президент РФ Володимир Путін визнав, що в країні "неприпустимо велика диференціація доходів" і близько 18 млн росіян досі живуть за межею бідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram