ГоловнаСвіт

Європарламент вимагає санкцій проти винуватих у "справі Магнітського"

Доповідь про обмеження підтримала більшість членів Комітету з питань закордонних справ ЄП.

Європарламент вимагає санкцій проти винуватих у "справі Магнітського"
Фото: gzt.ru

Комітет з питань закордонних справ Європарламенту рекомендує заборонити в'їзд і заморозити активи винуватців смерті російського юриста Сергія Магнітського.

Про це йдеться в проекті доповіді Кристини Оюланд (Група ліберальних партій, Естонія), схваленому сьогодні на засіданні комітету.

Проект підтримали 62 члени комітету, при цьому двоє виступили проти й один утримався. Він містить рекомендації Раді ЄС розробити перелік осіб, винних у смерті юриста, судовому процесі й нинішніх утисках матері й удови загиблого в СІЗО 2009 року Магнітського.

Доповідь винесуть на розгляд Європарламенту найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що американські конгресмени підготували два варіанти "закону Магнітського", який запровадить санкції проти російських чиновників, підозрюваних у причетності до смерті юриста в СІЗО.

Зазначимо також, що раніше МЗС Великобританії не підтвердило інформації про введення візових обмежень для громадян Росії.

У липні Парламентська асамблея ОБСЄ більшістю голосів прийняла резолюцію, що передбачає санкції проти російських чиновників, імена яких пов'язують із загибеллю в московському СІЗО юриста Сергія Магнітського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram