ГоловнаСвіт

Суд дав Караджичу 300 годин, щоб захиститися

Колишній президент Республіки Сербської Боснії і Герцеговини, який 13 років переховувався від міжнародного правосуддя, просив для цього 600 годин.

Суд дав Караджичу 300 годин, щоб захиститися
Радован Караджич

Міжнародний трибунал з питань колишньої Югославії (МТКЮ) відвів колишньому лідерові боснійських сербів Радовану Караджичу 300 годин, аби той зміг подати суду аргументи на свій захист, сказано на сайті МТКЮ.

Караджич, якого звинувачують у військових злочинах під час збройного конфлікту в Боснії і Герцеговині, вимагав у суду дати йому для цих цілей 600 годин. Однак Гаазький трибунал зменшив цей термін удвічі, давши йому стільки само часу, скільки мала прокуратура, щоб надати докази провини політика. Повідомляють, що Караджич, який відмовився від послуг адвокатів і захищає себе самостійно, має намір запросити до суду 579 свідків, готових виступити на його захист.

Заплановано, що Караджич почне представляти свої докази 16 жовтня. Сторона звинувачення закінчила викладати свої докази у травні.

Колишнього президента Республіки Сербської Боснії і Герцеговини, який 13 років переховувався від міжнародного правосуддя, затримали в липні 2008 року в Белграді і незабаром передали трибуналу в Гаазі. МТКЮ звинуватив його в низці військових злочинів, зокрема в геноциді і порушенні правил війни.

Боснія і Герцеговина (БіГ) оголосила 1992 року про вихід зі складу Югославії, після чого в республіці почалася війна за участю боснійських мусульман, сербів і хорватів, яка тривала до 1995 року. За оцінками експертів, у конфлікті загинуло близько 100 тисяч осіб. На момент початку конфлікту населення БіГ становило більш ніж чотири мільйони осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram