ГоловнаСвіт

Азербайджан заборонив в'їзд американському та швейцарському астронавтам

За словами прес-секретаря місцевого МЗС, всі особи, які незаконно відвідують окуповані території, включаються в "чорний список".

Азербайджан заборонив в'їзд американському та швейцарському астронавтам

МЗС Азербайджану вніс у так званий "чорний список" американського і швейцарського астронавтів Чарльза Дюка і Клода Никольє за їх відвідування Нагорного Карабаху без узгодження поїздки з Баку.

"Позиція Азербайджану з таких питань принципова і конкретна: будь-яке відвідування окупованих земель, не узгоджене з азербайджанською стороною, буде вважатися незаконним", - заявив прес-секретар МЗС Ельман Абдуллаєв.

За його словами, всі особи, які незаконно відвідують окуповані території, включаються Азербайджаном в список небажаних осіб.

Згідно з інформацією вірменських ЗМІ, американський та швейцарський астронавти взяли участь у конференції "Людина і космос", що відбулася 16 вересня в Нагірному Карабасі. Американський астронавт Чарльз Дюк був у складі експедиції "Аполлон-16", п'ятій висадці людей на Місяць. Він став наймолодшим з усіх людей, що побували на Місяці. Клод Никольє є єдиним швейцарцем, що побував у космосі і зробив чотири космічні польоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram