ГоловнаСвіт

У США вбивство посла в Лівії вважають терактом

Розслідує справу ФБР.

У США вбивство посла в Лівії вважають терактом
Фото: EPA/UPG

Напад на консульство США в Бенгазі, в результаті якого загинув американський посол Крістофер Стівенс і троє співробітників диппредставництва, був терактом.

Про це заявив сьогодні директор Національного контртерористичного центру Метью Олсен, виступаючи на слуханнях у сенаті Конгресу США.

"Вони були вбиті в результаті терористичної атаки на наше консульство", - сказав він. Водночас, як визнав Олсен, США наразі не мають у своєму розпорядженні дані, що свідчать про те, що напад був заздалегідь спланованим. За його словами, події розвивалися стихійно, і озброєні люди, які прийшли до консульства, схоже, скористалися ситуацією, що склалася.

За словами глави контртерористичного центру, в адміністрації вивчають можливі зв'язки деяких із нападників з "Аль-Каїдою" і іншими терористичними організаціями. Розслідує справу ФБР.

Ми вітаємо наших бунтівних мусульманських братів, які захищали честь нашого Пророка... і ми говоримо їм: вбивство посла США - це найкращий подарунок, який ви можете дати його зарозумілому несправедливому уряду

— з повідомлення "Аль-Каїди" у країнах ісламського Магриба

Як заявив днями тимчасовий глава Лівії Мухаммед Юсеф аль-Магреф, напад на консульство США в Бенгазі був заздалегідь спланованим.

Після виходу в США фільму про пророка Мухаммеда "Невинність мусульман" по низці мусульманських країн, в тому числі Лівії, Єгипту, Тунісу, Судану, прокотилася хвиля антиамериканських протестів. Нападам піддалися американські посольства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram