ГоловнаСвіт

Японія: новий ядерний регулятор встановлює нові стандарти безпеки

Кабінет міністрів затвердив план розвитку японської енергетики.

Японія: новий ядерний регулятор встановлює нові стандарти безпеки
архивное фото

В Японії в середу, 19 березня, розпочав роботу новий ядерний регулятор - Департамент з ядерного нагляду - який планує встановити нові стандарти для забезпечення перезапуску реакторів після катастрофи на АЕС "Фукусіма-1".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Голова нещодавно створеного органу державної влади Шунічі Танака (Shunichi Tanaka) заявив, що стрес-тести для перевірки спроможності реакторів витримувати лиха, такі як землетрус і цунамі, які зруйнували АЕС в Фукусімі у березні 2011 року, є лише тимчасовим заходом безпеки, і надалі будуть посилені . Новий орган також стежитимуть за тим, щоб термін служби ядерних реакторів було обмежено 40 роками, і дозволяти або забороняти запуск реакторів, зупинених після найбільшої з часів Чорнобиля аварії.

Новий наглядовий орган замінив Агентство з ядерної та індустріальної безпеки, яке визнали частково відповідальним у важких наслідки аварії на АЕС. Це агентство підпорядковувалося Міністерству економіки, торгівлі і промисловості, а останнє було зацікавлене в розвитку ядерної енергетики.

Крім того, кабінет міністрів раніше в середу схвалив новий план розвитку японської енергетики, який передбачає повну відмову від ядерної енергетики протягом 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram