ГоловнаСвіт

У Венесуелі заарештували найбільш розшукуваного колумбійського наркобарона

В операції з затримання злочинця брали участь британські та американські спецcлужби.

У Венесуелі заарештували найбільш розшукуваного колумбійського наркобарона
Фото: semana.com

У Венесуелі, за підтримки спецслужб США і Великобританії, заарештували одного з найбільш розшукуваних колумбійських наркобаронів Даніеля "Божевільного" Баррера.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву президента Колумбії Хуана Мануеля Сантоса.

Протягом останніх декількох тижнів колумбійська влада заарештувала 36 членів його банди і вилучили п'ять тонн наркотиків і 21 літальний апарат.

"Божевільний" Баррера був, мабуть, найбільш розшукуваною фігурою в останній час, - заявив Сантос. - Він протягом 20 років творив зло в Колумбії і світі: (скоїв) усі можливі злочини, співпрацював з бойовиками з РЗСК (Революційні збройні сили Колумбії).

У телевізійному виступі колумбійський президент сказав, що Баррера спіймали в місті Сан-Крістобаль, близько в 15 кілометрах від колумбійського кордону. За його словами, операцією керував генерал колумбійської поліції. Сантос також подякував Уго Чавесу і уряду Венесуели за допомогу в проведенні операції.

Колумбійський уряд відзначає, що контрабандисти Баррера поставляли мексиканському картелю Сіналоа до 10 тонн кокаїну на місяць. Цей картель є найпотужнішим організованим злочинним угрупуванням в Америці.

У Колумбії за інформацію про "Божевільного" була призначена нагорода в $2,7 млн доларів, а в США - $5 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram