ГоловнаСвіт

Канада закриває посольства в ісламських країнах

Влада країни призупинила роботу своїх дипмісій через заворушення.

Канада закриває посольства в ісламських країнах

Влада Канади прийняла рішення призупинити в неділю роботу посольств у Єгипті, Лівії та Судані через побоювання за безпеку співробітників дипмісій у зв'язку з безладами, що охопили ці мусульманські країни, повідомляє телеканал CBC, із посиланням на заяву міністра закордонних справ Канади Джона Берда.

Передбачають, що посольства відновлять свою роботу вже в понеділок, проте це залежатиме від розвитку ситуації. Цього тижня масові акції проти появи в інтернеті аматорського фільму-пародії на пророка Мухаммеда проходять відразу в декількох країнах мусульманського світу.

Найбільшого напруження протести сягнули в Єгипті та Ємені, виступи зафіксовано також у Судані, Тунісі, Пакистані та Бангладеш. У місті Бенгазі на сході Лівії радикали штурмували посольство США, убивши при цьому чотирьох осіб, у тому числі американського посла.

Держдепартамент США раніше оприлюднив заяву, в якій закликав сім'ї співробітників дипмісій у Тунісі та Судані, а також їх другорядний персонал повернутися в США з міркувань безпеки. Крім того, громадянам США пропонують утриматися від поїздок у ці країни.

Нагадаємо, раніше Канада закрила своє посольство в Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram