ГоловнаСвіт

Учасниці Pussy Riot просять не вивозити їх із Москви в колонію

У московському СІЗО менше небезпеки для життя дівчат, вважають їхні адвокати.

Учасниці Pussy Riot просять не вивозити їх із Москви в колонію
Фото: EPA/UPG

Учасниці панк-групи Pussy Riot Катерина Самуцевіч, Надія Толоконнікова та Марія Альохіна попросили залишити їх відбувати покарання в московському СІЗО, де їх утримують нині.

Лист із таким проханням дівчата написали керівництву слідчого ізолятора.

Як вважають адвокати, якщо дівчата залишаться в Москві, правозахисникам буде простіше стежити за їх перебуванням в ув'язненні. "Ми не раз заявляли про те, що відправлення дівчат у колонію може спричинити серйозні наслідки, оскільки є всі підстави турбуватися за їхнє здоров'я і життя", - заявив адвокат однієї з засуджених Микола Полозов.

Залишити їх у Москві дівчата просять у тому випадку, якщо їм не вдасться оскаржити рішення Хамовничеського суду і вирок залишиться чинним. Касаційну скаргу на рішення суду Мосміськсуд розгляне 1 жовтня - дівчата просять скасувати вирок, оскільки вважають його незаконним.

Самуцевіч, Толоконнікову та Альохіну в серпні 2012 року було засуджено до двох років колонії кожну за лютневу акцію в храмі Христа Спасителя. Дії дівчат, які влаштували в храмі так званий "панк-молебень" кваліфікували за статтею 213 КК РФ (хуліганство).

Перші особи російської держави стримано відреагували на вирок і той ажіотаж, який справа Pussy Riot викликала в суспільстві. Президент Росії Володимир Путін заявив, що в усьому має розбиратися суд, тоді як прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв висловився за те, щоб призначити дівчатам умовне покарання. На його думку, вони достатньо часу провели у в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram