ГоловнаСвіт

Влада Лівії заарештувала 50 осіб у зв'язку з убивством посла США

Атаку на консульство нібито планували заздалегідь іноземці.

Влада Лівії заарештувала 50 осіб у зв'язку з убивством посла США
Архив
Фото: EPA/UPG

Лівійська влада заарештувала 50 чоловік у зв'язку з нападом на американське консульство в Бенгазі 11 вересня, коли загинув посол США в Лівії Кріс Стівенс.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на парламент країни.

Як заявив 16 вересня голова Національного Конгресу Лівії Мохаммед аль-Мегаріеф, серед учасників нападу на консульство були іноземці, які прибули з різних місць, у тому числі з Малі та Алжиру.

Також, за словами аль-Мегаріефа, напад не був випадковим сплеском агресії, спровокованим появою антиісламського фільму "Невинність мусульман". Слідство дійшло висновку, що атаку на консульство планували заздалегідь "іноземці, які проникли до Лівії кілька місяців тому".

Крім посла Кріса Стівенса, жертвами нападу на американське диппредставництво в Бенгазі стали ще троє осіб: співробітник відділу управління інформацією Держдепартаменту Шон Сміт, а також двоє військовослужбовців спецназу ВМС США.

Перших підозрюваних було заарештовано 13 вересня. Тоді ж американська поліція взяла під захист імовірного режисера антиісламського фільму - Накула Басілі Накула, який називає себе християнином-коптом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram