ГоловнаСвіт

Автор скандального фільму про пророка зник у невідомому напрямку

Його будинок уже кілька днів беруть в облогу журналісти.

Автор скандального фільму про пророка зник у невідомому напрямку
Полисмен общается с журналистом возле дома Накулы Басили Накулы
Фото: EPA/UPG

Один із творців скандального фільму "Невинність ісламу" Накула Басілі Накула заявив поліції, що не бажає повертатися в свій будинок у Каліфорнії, і зник у невідомому напрямку.

Про це повідомляє в неділю агентство "Ассошіейтед Пресс".

Накула напередодні поліцейські доставили на допит у зв'язку з порушенням випробувального терміну після судимості за шахрайство. При цьому в поліції зазначили, що 55-річного каліфорнійця не затримували, він з'явився на допит добровільно. Після допиту папараці вдалося зняти момент, як Накула супроводжують поліцейські, однак чоловік ретельно приховував обличчя, на ньому була кепка, окуляри, а майже все обличчя було обгорнуте білим шарфом. Після допиту помічники шерифа вивезли Накула з поліцейської дільниці автомобілем у невідомому напрямку.

"Він пішов, ми не знаємо, де він. Накула сказав, що не планує повертатися до себе додому", - цитує агентство слова заступника шерифа округу Лос-Анджелес Стіва Уітмор.

Відомо, що Накула донедавна жив у містечку Серітос на півдні Каліфорнії, тепер він, імовірно, ховається в місці, де його ніхто не впізнає, зазначає агентство.

За даними ЗМІ, будинок Накула в Серітос уже кілька днів беруть в облогу журналісти.

Чи був пов'язаний допит за участю Накула зі створенням фільму "Невинність ісламу", не повідомляють.

Знімальна група "невинних мусульман" раніше заявила, що продюсери кінострічки використовували їх, не повідомивши про свої справжні наміри. Як зазначало агентство "Ассошіейтед Прес", англійську звукову доріжку було накладено вже після закінчення роботи над фільмом, вона не збігається з початковим сценарієм. При цьому, коли у фільмі звучить ім'я пророка Мухаммеда, акторів або не видно в кадрі, або їх артикуляція не відповідає звуку.

Як повідомляли раніше, режисером фільму став такий собі Сем Бейсіль, проте особи, яка ховається за цим псевдонімом, досі невідомо.

Накула не заперечує, що надавав логістичну й організаційну підтримку творцям фільму, але стверджує при цьому, що не виступав як режисер, хоча особисто з ним знайомий.

Проте раніше журналісти, на підставі співзвучності другого імені Накула - Басілі та прізвища режисера Бейсіль припустили, що насправді це одна й та сама людина. Крім цього, під час бесіди з журналістами Накула продемонстрував їм посвідчення особи, але спробував при цьому приховати своє друге ім'я.

Поява в інтернеті фрагментів фільму призвела до нападу розсерджених мусульман на посольство США в Каїрі. Пізніше в Лівії і Тунісі були також атаковані диппредставництва США. Унаслідок обстрілу консульства в лівійському місті Бенгазі було вбито американського посла Крістофера Стівенса і трьох інших дипломатів. Нині протести перекинулися на інші країни регіону, демонстрації проходять, зокрема, в Ємені та Ірані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram