ГоловнаСвіт

Російські опозиціонери вийшли на "Марш мільйонів"

На Далекому Сході протестувальників було дуже мало.

Російські опозиціонери вийшли на "Марш мільйонів"
Фото: Twitter-user Георгия Албуров

Акції протесту, приурочені до Маршу мільйонів, який планується провести в Москві, відбулися в суботу у Владивостоці, Читі і Абакані.

На центральній площі Владивостока відбувся мітинг, в якому взяли участь близько 20 осіб при заявлених 200. Організатори оцінюють кількість тих, що прийшли, від 50 до 80 осіб. Протестувальники також ухвалили резолюцію, ключовий заклик якої: не голосувати на виборах в місцеву думу за представників ЛДПР і "Єдиної Росії".

На площі Леніна в Читі відбулися санкціоновані владою хода і мітинг, в якому, за даними регіонального УВС, брали участь близько 30 осіб.

Як повідомляє прес-центр МВС Росії, мітинги, приурочені до Маршу мільйонів, завершилися в Партизанську, Комсомольську-на-Амурі, Ленську і Благовєщенську. У Хабаровську і Петропавловську-Камчатському акції не відбулися, оскільки, за даними МВС, організатори відмовилися їх проводити.

У Москві так званий Марш мільйонів-3 із заявленою кількістю учасників в 25 тисяч осіб відбудеться з 14.00 до 22.00.

Забезпечувати порядок у ході акції будуть близько 7 тисяч співробітників поліції, військовослужбовців внутрішніх військ і дружинників.

Нагадаємо, востаннє "Марш мільйонів" відбувся у червні цього року. Акція протестів супроводжувалася масовими арештами опозиціонерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram