ГоловнаСвіт

ФРН випробувала 40-кіловатну лазерну гармату

Зброю можна використовувати для прицільного ураження об'єктів на великій відстані.

ФРН випробувала 40-кіловатну лазерну гармату
Фото: Lenta.ru

Німецький підрозділ компанії MBDA успішно випробував лазерну гармату потужністю 40 кіловат. За кілька секунд гармата пропалила мінометний снаряд і сталеву пластину завтовшки 40 міліметрів.

За словами представника MBDA Петера Хайльмайера, в найближчому майбутньому подібну лазерну зброю можна буде застосовувати в бойових діях. Променеві гармати можна використовувати для прицільного ураження об'єктів на великій відстані. Крім того, лазерна зброя, завдяки своїй точності, мінімізує ймовірність небажаного збитку.

MBDA почав випробування лазерної гармати 2008 року. 2011-го німецьким фахівцям удалося досягти потужності установки в 10 кіловат. При цьому дослідне зброю успішно відстежувало об'єкти на відстані до 2,3 кілометра при різниці висот у 1000 метрів.

Окрім німців, випробування лазерної зброї проводять, зокрема, США та Ізраїль. Так, Ізраїль має намір оснастити лазерною або електромагнітною гарматою нове покоління танків. Американська ж компанія Boeing спільно з британською компанією BAE Systems у серпні 2011 року приступили до розробки лазерної установки для ВМС. Крім того, в США триває розробка корабельної електромагнітної гармати (рельсотрона).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram