ГоловнаСвіт

Над Лівією літають американські безпілотники

Саме це стало причиною закриття повітряного простору над Бенгазі.

Лівія тимчасово закрила повітряний простір над аеропортом Бенгазі через сильний зенітний обстріл із боку ісламістів, спрямований на американські розвідувальні безпілотні літаки, які літали над містом після вбивства американського посла в Лівані.

Про це повідомляє агентство "Рейтерс".

Закриття аеропорту породило чутки про те, що Сполучені Штати готують атаки проти бойовиків, які брали участь у нападі на американське консульство.

Лівійський чиновник заявив, що літаки-розвідники пролітали над Бенгазі, роблячи фотографії місць, де зосереджено радикальні ісламістські групи, які, як вважають, спланували і здійснили напад на консульство США у вівторок. Бойовики стріляли по безпілотниках із зенітних установок, тому міська влада, побоюючись за безпеку пасажирських літаків, змушена була закрити аеропорт.

"Лівійську владу було поінформовано про те, що над Бенгазі минулої ночі літали два американські безпілотні літаки, - заявив заступник міністра внутрішніх справ Ваніс аль-Шаріф. - Їх можна було побачити, і вони потрапили під атаку зенітних снарядів, які використовують збройні формування".

"З цієї причини влада Бенгазі прийняла рішення закрити повітряний простір аеропорту Бенгазі. Будь-яке рішення дозволити роботу будь-якого роду на землі Лівії буде погоджено з конгресом і з новим урядом".

Нагадаємо, у вівторок, 11 вересня, посол США в Лівії Крістофер Стівенс і троє інших американців загинули внаслідок нападу на слабо укріплене консульство США. Американські чиновники вважають: напад, причиною якого став фільм американського виробництва "Невинність ісламу", що ображає пророка Мухаммеда, міг бути спланованим заздалегідь.

Алі аль-Шайха, прес-секретар начальника штабу армії сил західних союзників у Лівії, які допомогли лівійським повстанцям повалити Муаммара Каддафі минулого року, заявив, що літаки і безпілотні літальні апарати продовжують літати в повітряному просторі Лівії для забезпечення безпеки. Він також сказав, що число польотів в останні кілька днів було збільшено у зв'язку з погіршенням ситуації з безпекою.

"З'ясувалося, що в повітрі були американські безпілотні літаки, і тому аеропорт отримав погрози від невідомих груп, які заявили, що будуть атакувати будь-які американські літаки, що кружляють над Бенгазі. Тож як запобіжний засіб ухвалили рішення закрити повітряний простір над аеропортом" , - зазначив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram