ГоловнаСвіт

У Пакистані заарештували сина екс-прем'єра

Затриманого звинувачують у допомозі у виробництві наркотиків.

У Пакистані заарештували сина екс-прем'єра
Фото: lenta.ru

У Пакистані було затримано сина екс-прем'єра Юсуфа Рези Гілані, якого звинувачують у тому, що він допомагав двом фармацевтичним компаніям виробляти наркотики.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Арешт Алі Муси, який 2010 року за допомогою своєї політичної влади вплинув на підвищення квот на імпорт ефедрину, є черговим витком боротьби за владу між Верховним судом Пакистану і правлячою партією. Поліція вважає, що дії Муси призвели до того, що дві фармацевтичні компанії змогли придбати велику партію едерфіна, який згодом використовували для виготовлення наркотиків - метамфітаміну та екстазі.

У червні 2012 року Верховний суд звільнив батька заарештованого Юсуфа Резу Гілані, який обіймав посаду прем'єра. Гілані звинуватили в перешкоджанні розслідуванню корупційних зв'язків діючого пакистанського президента Асіфа Алі Зардарі, оскільки він відмовився свідчити проти Зардарі. Ворожнеча двох структур може зашкодити молодій демократії Пакистану і відвернути уряд від вирішення важливих проблем - бідності населення, відключень електрики і боротьби з талібами.

Зараз позбутися своєї посади може також діючий прем'єр Раджа Первез Ашраф. Він, як і Гілані, відмовляється свідчити проти президента, за що Верховний суд звинуватив його в неповазі до суду.

Проте пізніше Мусу звільнили під заставу. Слухання у його справі продовжаться 25 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram