ГоловнаСвіт

Польща побудує власну систему ПРО

У РНБ повідомили, що програма буде введена 2014 року.

Польща побудує власну систему ПРО
Фото: http://www.inosmi.ru

Польща створюватиме власну систему ПРО, яка буде сумісна з оборонними можливостями НАТО.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський в середу після засідання Ради національної безпеки РП, передає УКРІНФОРМ.

"Створення ефективної системи протиповітряної та протиракетної оборони на території Польщі є проектом, який виникає з потреб оборони території країни і пов'язаний з реалізацією рішення НАТО про створення спільної системи ПРО Альянсу", - сказав Коморовський.

Президент РП поінформував, що найближчим часом він направить до Сейму проект змін до закону про фінансування і модернізації армії, який передбачатиме створення національної системи ПРО.

Коморовський повідомив, що створення системи ПРО Польщі фінансуватиметься в рамках 1,95% ВВП, передбачених у бюджеті на оборону з урахуванням економічного зростання, а також економії, пов'язаної з виведенням польських військ з Афганістану та спрощенням командних структур в польській армії.

Секретар РНБ Польщі Станіслав Козей уточнив, що програма створення ПРО буде введена в дію 2014 року і буде реалізовуватися протягом 10-ти років. "Це має бути мобільна система для забезпечення оборони не всієї країни, а обраних об'єктів", - повідомив Козей. Він додав, що мова йде про оборону кількох стратегічних об'єктів або великої операційної групи.

Як повідомляли раніше, Україну наразі не мають наміру втягувати в євроПРО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram