ГоловнаСвіт

В Ірані розпочалися протести проти антиісламського фільму

Іранські студенти закликають арабські країни розірвати відносини з США.

В Ірані розпочалися протести проти антиісламського фільму
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Іранські студенти на знак протесту проти антимусульманського фільму "Невинність ісламу", влаштували демонстрацію перед посольством Швейцарії в Тегерані.

Про це повідомляє агентство Рейтерс.

Для забезпечення безпеки навколо посольства, яке стежить за дотриманням інтересів США в Ірані, але не має з нею дипломатичних відносин, були розгорнуті додаткові загони поліції, повідомляє інформагентство Фарс. Однак агентство не повідомляє про масштаби протестів.

Члени однієї зі студентських організацій, які беруть участь у демонстрації, закликали мусульманські країни "розірвати відносини з США і продемонструвати свої релігійні цінності на знак протесту проти колоніальної системи".

За даними Фарс, протестувальники також висловили підтримку демонстрантам у Лівії та Єгипті, скандуючи гасла "мусульмани єднайтеся!" і "Мухаммед є пророком Бога".

Спікер парламенту Алі Ларіджані заявив, що фільм, "Невинність ісламу", кадри з якого були опубліковані в інтернеті, "огидний" і доводить, що "заяви американських політиків про підтримку і повагу до різних культур є відвертою брехнею", - йдеться в повідомленні на сайті державного видання Press TV.

Водночас немає жодних даних про реакцію офіційного Тегерана на вбивство американського посла і трьох інших дипломатів у Лівії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram