ГоловнаСвіт

Лівія вибачилася у США за вбивство посла

У лівійському МВС розкритикували Вашингтон.

Лівія вибачилася у США за вбивство посла
Фото: www.libya-businessnews.com

Голова Генерального національного конгресу Національної асамблеї Лівії Мохаммед аль-Магаріф вибачився у США за загибель посла цієї країни в Бенгазі.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми вибачаємося у США, народу і всього світу за подію", - заявив він у прямому ефірі "Аль-Джазіри".

Нагадаємо, посол Кріс Стівенс і три інші американські дипломати були вбиті 11 вересня в результаті нападу радикальних ісламістів на консульство США в Бенгазі.

Стівенс зазвичай перебував у посольстві США в Тріполі. Чому він перебував 11 вересня в Бенгазі, наразі невідомо, як і невідомо, чи був саме він метою нападників чи ні.

Президент США Барак Обама рішуче засудив убивство посла США, а також трьох інших співробітників посольства, назвавши їх "обурливим нападом", а також наказав посилити заходи безпеки в американських диппредставництвах по всьому світу.

Інші лівійські керівники, серед яких і віце-прем'єр Мустафа Абу Шагур, також засудили вбивство дипломатів. Однак заступник міністра внутрішніх справ Ваніс аль-Шаріф, зазначає "Аль-Джазіра", розкритикував Вашингтон за те, що той не евакуював дипперсонал відразу після виходу фільму. Лівійський чиновник поклав відповідальність за напад на прихильників Муаммара Каддафі. Особи нападників встановлюються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram