ГоловнаСвіт

"Яндекс" отримав дозвіл на слоган "Знайдеться все"

Час від часу пошуковик змінює фразу.

"Яндекс" отримав дозвіл на слоган "Знайдеться все"

Хамовничеський суд Москви відмовив у задоволенні позову ульяновського блогера Дениса Коркодінова, який вимагав стягнути з "Яндекса" 10 мільйонів рублів за гасло "Знайдеться все".

Коркодінов звинувачував інтернет-компанію в розміщенні недостовірної реклами. Приводом для позову стала робота фільтрів пошукача. Вона, на думку блогера, "істотно обмежує конституційне право користувачів пошукової системи".

Позивач зазначав, що "Яндекс" індексує не всі сайти, зокрема, в пошукову видачу не потрапили деякі сторінки його особистого сайту. Моральну шкоду Коркодінов оцінив в 10 мільйонів рублів.

Суддя Ігор Кананович вирішив, що фраза "Яндекс. Знайдеться все", розміщена на логотипі пошуковика, є не рекламним слоганом, а елементом дизайну. У рішенні суду наголошується, що в користувальницькій угоді "Яндекс" попереджає про використання системи "як є", з усіма її особливостями і недоліками.

Коркодінов вважає, що суддя пожалів "Яндекс", і має намір подати апеляцію. В інтернет-компанії заявили, що задоволені рішенням суду.

Слоган "Знайдеться все" опубліковано на головній сторінці "Яндекса" під логотипом. Час від часу пошуковик змінює фразу. Так, 11 липня 2012 року компанія закреслила слово "все" в виразі, протестуючи таким чином проти створення в Росії реєстру заборонених сайтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram