ГоловнаСвіт

На курдському фестивалі в Німеччині побили 80 поліцейських

Курди кидали в поліцейських каміння, пляшки і фаєри.

На курдському фестивалі в Німеччині побили 80 поліцейських

На заході Німеччини, в місті Мангейм 80 співробітників поліції отримали поранення під час заворушень на курдському фестивалі.

Один з потерпілих перебуває у тяжкому стані.

Затримано 31 особу, пошкоджено 13 поліцейських машин. Заворушення спалахнули в суботу пізно ввечері, коли організатори не дозволили 14-річному підлітку пронести прапор забороненого угрупування. Почалася бійка.

У прибулих на місце поліцейських полетіли камені, пляшки, петарди. У відповідь співробітники правоохоронних органів застосували перцевий газ.

На фестиваль в Мангейм з'їхалися майже 40 тисяч курдів з різних країн Європи.

Курди кидали в поліцейських каміння, пляшки і фаєри. У відповідь на це працівники правоохоронних органів використовували балончики з перцевим газом. 31 особу було заарештовано. У курдів конфіскували прапори і футболки з символікою заборонених організацій, а також чотири ножі і кастет. Бійка вщухла до 8 години вечора за місцевим часом (22:00 у Москві) 8 вересня.

На фестиваль курдської культури в Мангейм приїхали 40 тисяч осіб з усієї Європи. Незначні сутички з поліцією почалися ще раніше, відзначає Deutsche Welle. Так, 7 вересня поліції довелося перервати марш молодих курдів, які намагалися пройти з французького Страсбурга в Мангейм, тому що вони загрожували безпеці. Незадовго до цього в Мангеймі в сутичках між курдами і турками постраждали п'ять поліцейських.

Міжнародний фестиваль курдської культури, що відбувся 8 вересня в Мангеймі, став 20-м в історії заходу. Курди - іранський народ, що проживає на території Курдистану, який зараз поділений між Туреччиною, Іраном, Іраком і Сирією. Робітнича партія Курдистану, яка виступає за незалежність регіону, вважається терористичною організацією в Туреччині, США та Євросоюзі.

У Німеччині нараховується понад півмільйона курдів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram