ГоловнаСвіт

Представник ВМС США зустрівся з міністром оборони Ізраїлю

Країни залишаються союзниками незважаючи на розбіжності з приводу Ірану.

Представник ВМС США зустрівся з міністром оборони Ізраїлю
Фото: dvidshub.net

Віце-голова американського Об'єднаного комітету начальників штабів адмірал Джеймс Віннефелд в четвер зустрівся з міністром оборони Ізраїлю на знак того, що країни залишаються союзниками незважаючи на розбіжності з приводу Ірану.

Про це повідомляє Reuters.

У короткому відео, випущеному ізраїльським Міністерством оборони Віннефелд широко посміхався, обмінюючись люб'язностями з Ехудом Бараком в його офісі в Тель-Авіві. Міністерство не повідомило жодних подробиць про візит.

Візит Віннефелда послідував після заяви голови Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Мартіна Демпсі про те, що Вашингтон не хоче бути "співучасником" ізраїльської атаки на Іран. Коментарі Демпсі були сприйняті як докір Ізраїлю, який в односторонньому порядку загрожує нанести військовий удар по ядерних об'єктах Ірану до завершення президентських виборів в США 6 листопада.

Вашингтон закликав Ізраїль утриматися від проведення атаки, роблячи ставку на продовження переговорів і санкцій у вирішенні іранської ядерної проблеми. Порте Тегеран наполягає на мирному характері своєї ядерної програми. Ізраїль таки побоюється, що Іран розробляє ядерну зброю, яку єврейська держава вважає потенційною загрозою для свого існування.

Посольство США в Тель-Авіві відмовилося від коментарів про візит Віннефледа, який, згідно із заявою загальнонаціональної радіостанції Армії оборони Ізраїлю, розпочався кілька днів тому і включає в себе перевірку ізраїльської тактичної системи ПРО "Залізний купол", що фінансується Ізраїлем спільно зі Сполученими Штатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram