ГоловнаСвіт

У Греції поліція протестує проти зниження зарплати

В акції беруть участь близько 50 правоохоронців.

У Греції поліція протестує проти зниження зарплати
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Грецькі поліцейські в четвер заблокували ворота школи поліції в Афінах на знак протесту проти зниження зарплати, і не дозволяють своїм колегам виїхати в Салоніки для охорони порядку на всесвітньо відомій міжнародній виставці.

Про це повідомляють грецькі ЗМІ.

В акції беруть участь близько 50 правоохоронців - членів профспілки поліцейських.

Грецький телеканал "СКАЙ" повідомив, що керівництво школи намагається відкрити другі ворота, але протестуючі заявляють, що не випустять автобуси з території навчального закладу. За їхніми словами, у разі зниження зарплати в рамках програми скорочення державних витрат, їхнє важке матеріальне становище погіршиться.

"Поліцейські відчувають себе обдуреними. Ми не можемо продовжувати службу в таких умовах", - заявив журналістам керівник асоціації службовців поліції Христос Фотопулос.

Співробітники правоохоронних органів вимагають від прем'єр-міністра країни Антоніса Самараса виконання передвиборних обіцянок.

У другій половині дня в четвер представники профоб'єднань поліції всієї країни зберуться на стадіоні Каллімармаро в Афінах.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що лікарі державних лікарень Греції проводили в середу страйк проти скорочення заробітної плати на 8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram