ГоловнаСвіт

Слідчі три години допитували Берлусконі

Сподвижника екс-прем'єра підозрюють у сприянні мафії.

Слідчі три години допитували Берлусконі
Фото: EPA/UPG

Слідчі протягом трьох годин допитували екс-прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі у справі сенатора від його партії "Народ свободи" Марчелло Делл'Утрі, якого підозрюють у пособництві мафіозній діяльності.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Допит, який проводили слідчі з міста Палермо, відбувся в середу ввечері в Римі.

Марчелло Делл'Утрі, який є одним із найближчих сподвижників і давніх друзів Берлусконі, проходить підозрюваним у справі про пособництво мафіозній діяльності, яку веде прокуратура Палермо. Як наголошено в повідомленні, сам екс-прем'єр є лише свідком у цій справі.

Раніше в місцевих ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що Делл'Утрі вимагав гроші в екс-прем'єра. Сенатора, з ім'ям якого пов'язано декілька скандальних судових процесів, називали "посередником" між Берлусконі та "Коза ностра", коли в 1970-1980-х роках той виплачував мафії "значні суми" за те, щоб мати змогу вести підприємницьку діяльність на Сицилії.

У березні цього року Берлусконі переказав на рахунок подружжя Делл'Утрі 15 мільйонів євро, з яких 11 мільйонів відразу ж було переведено на рахунок одного з банків Домініканської республіки. Усього ж за останні 12 років Берлусконі перерахував Делл'Утрі близько 40 мільйонів євро.

За офіційною версією, банківський переказ, проведений Берлусконі напередодні винесення Касаційним судом рішення стосовно Делл'Утрі, який ухвалив переглянути справу сенатора в апеляційному суді, зроблено в рамках угоди купівлі-продажу вілли на озері Комо.

Проте слідчі вважають, що це зроблено з інших причин, які вони мають намір встановити. Для цього прокуратура Палермо раніше вже неодноразово викликала Берлусконі для дачі свідчень, проте політик ігнорував ці запрошення. Крім того, наприкінці липня у справі Делл'Утрі було допитано як свідка старшу доньку Берлусконі Марину, яка свідчила впродовж двох годин.

Сам скандальний сенатор назвав черговий суд щодо себе "політичним процесом", який зачіпає і Берлусконі, тому що той вирішив повернутися в політику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram