ГоловнаСвіт
Спецтема
Выборы президента США

Обама офіційно став кандидатом у президенти США

Нинішній глава держави - єдиний кандидат від Демократичної партії.

Обама офіційно став кандидатом у президенти США
Фото: EPA/UPG

Демократична партія США офіційно затвердила Барака Обаму кандидатом на пост президента США.

Його кандидатуру підтримали делегати національного з'їзду Демократичної партії в Шарлотті (штат Північна Кароліна) - 2931 делегат за необхідного мінімуму в 2778.

Із пропозицією затвердити Обаму як кандидата партії до учасників форуму звернувся екс-президент США Білл Клінтон, який виступив із переконливою промовою на підтримку економічного курсу нинішнього господаря Білого дому.

Клінтон заявив, що Обама зміг повернути економіку "на шлях відновлення". Крім того, він "заклав основу для створення сучасної, збалансованішої економічної ситуації, яка забезпечить появу мільйонів нових робочих місць", переконаний колишній президент США.

На його думку, "найважливіше питання" для американських виборців у цей час полягає в тому, в якій країні вони хочуть жити. "Якщо ви вважаєте за краще мати суспільство, де переможець забирає все, в якому ви не можете розраховувати на допомогу з боку, то вам слід підтримати кандидатури Республіканської партії (Мітта Ромні і Пола Раяна). Якщо ж ви хочете жити в країні, в якій добробут і відповідальність ділять, то вам слід голосувати за Барака Обаму і Джо Байдена", - сказав Клінтон.

Тільки-но він закінчив свою промову, на сцену з-за лаштунків вийшов Обама, якого зустріли оглушливими оплесками та схвальним свистом присутні. Чинний президент США, всупереч колишнім планам, прибув на з'їзд, щоб послухати промову одного зі старійшин Демократичної партії, який досі користується величезною популярністю у співвітчизників.

Після цього під склепіннями спорткомплексу "Тайм-Ворнер кейбл арена", де проходить з'їзд, було проведено голосування. Сьогодні, в завершальний день з'їзду, перед його учасниками виступить Обама. Він дасть згоду балотуватися на президентських виборах і викладе своє бачення подальшого розвитку країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram