ГоловнаСвіт

У Москві біля офісу "Газпрому" затримали 10 активістів "Грінпісу"

Метою акції було привернення уваги до негативних наслідків розробки арктичного шельфу.

У Москві біля офісу "Газпрому" затримали 10 активістів "Грінпісу"
Фото: EPA/UPG

Активістів "Грінпісу" затримали в середу після акції проти розробки арктичного шельфу поряд із московським офісом "Газпрому".

"Затримано 10 активістів, із них четверо - іноземці. Це дівчата з Німеччини, Угорщини, Австрії та молода особа з Польщі. Їх звинувачують за частиною 2 статті 20 КпАП РФ - порушення правил проведення акції", - повідомила прес-секретар російського відділення "Грінпіс "Оксана Каравайко.

Вона зазначила, що всіх активістів затримали об 11:30, і досі вони перебувають в ОМВД "Нові Черемушки". З ними адвокат.

У прес-службі ГУ МВС Росії по Москві підтвердили факт затримання десяти осіб за порушення громадського порядку біля будинку номер 16 по вулиці Намьоткіна.

"Співробітники поліції за порушення громадського порядку затримали десять осіб і доставили у відділення. Наразі вирішується питання про їх притягнення до адміністративної відповідальності", - заявив співробітник прес-служби.

Противники розробки арктичного шельфу вранці в середу влаштували біля офісу "Газпрому" "Арктичний заповідник". Кілька активістів переодяглися в білих ведмедів, а поруч було встановлено "нафтову вежу".

Метою акції було привернення уваги до згубних наслідків для Арктики планованого нафтовидобутку. Активісти закликали "Газпром" відмовитися від буріння арктичного шельфу.

3 серпня виконавчий директор "Грінпіс Інтернешнл" Куми Найду звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням оголосити Арктику всесвітнім заповідником і припинити нафтове буріння в Північному Льодовитому океані. "Ми потребуємо глобального лідерства, щоб оголосити Арктику всесвітнім заповідником. Я звертаюся до вас із проханням зробити крок вперед і зробити це", - зазначено у відкритому листі К. Найду Путіну.

Екозахисник запросив президента на борт судна "Грінпіс" Arctic Sunrise, яке незабаром досягне краю арктичних льодів на північ від норвезького узбережжя. Наразі судно покидає води російської економічної зони на північ від Кольського півострова.

Раніше повідомляли, арктичні льодовики розтанули до рекордного мінімуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram