ГоловнаСвіт

ООН намагається з'ясувати долю затриманих у М'янмі співробітників

Уряд країни хоче налагодити мир і єдність серед етнічних груп і релігій М'янми.

ООН намагається з'ясувати долю затриманих у М'янмі співробітників

Організація Об'єднаних Націй намагається отримати інформацію про трьох співробітників організації, яких засудив суд М'янми у зв'язку з сектантським насильством у країні на початку цього року.

Про це повідомляє Reuters.

"Команда (ООН) в Янгоні отримала інформацію, що суд засудив трьох осіб - одного з агентства ООН у справах біженців, одного із Всесвітньої продовольчої програми і третього, який працює в організації-партнерові агентства у справах біженців", - заявив офіційний представник Генсека ООН Мартін Несіркі.

"Наразі ми не маємо жодної офіційної інформації від влади, хоча просили її надати", - сказав він, додавши, що вироки було винесено у зв'язку з насильством у штаті Ракхайн у червні, раніше відомому, як Бірма.

"Ми постійно говоримо, що офіційні та чіткі звинувачення повинні бути надані нам перш, ніж влада М'янми здійснить якісь дії. Затриманих співробітників повинні судити відповідно до всіх запроваджених міжнародних конвенцій та імунітетів, на які вони можуть мати право", - наголосив Несіркі.

Тим часом у Несіркі немає докладної інформації про висунуті звинувачення.

У серпні 2012 року поліція М'янми заарештувала 30 осіб у штаті Ракхайн у зв'язку з убивством 10 мусульман, що стало причиною спалахів насильства на релігійному ґрунті. Згодом щонайменше 80 осіб загинули та десятки стали вимушеними біженцями. Заворушення і вбивства свідчать про масштаби проблем, які стоять перед першим цивільним урядом М'янми після п'яти десятиліть правління авторитарного військового режиму.

Адміністрація, яку створено 16 місяців тому, стверджує, що хоче налагодити мир і єдність серед численних етнічних груп і релігій у М'янмі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram