ГоловнаСвіт

Сирієць погрожував підірвати штаб-квартиру ЛАД в Єгипті

Чоловіка затримали, триває розслідування.

Сирієць погрожував підірвати штаб-квартиру ЛАД в Єгипті

Єгипетська влада заарештувала ввечері в понеділок сирійця, який погрожував підірвати штаб-квартиру Ліги арабських держав (ЛАД) у Каїрі після того, як дізнався, що його батьків убили в Сирії під час битви між повстанцями та військами, вірними президенту Башару Асаду.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на єгипетське інформаагентство MENA.

За словами активістів, у понеділок унаслідок нападу на передмістя Дамаска було вбито 62 особи. За даними ООН, за час конфлікту загинуло понад 18 тисяч осіб. Між тим, правозахисники оцінюють число жертв у 25 тисяч.

MENA не повідомило імені сирійця, але зазначило, що того затримали, коли глава служби безпеки Каїра отримав скаргу від служби безпеки ЛАД про те, що невідомий чоловік погрожує підірвати будівлю.

Як повідомило агентство, чоловік зупинив свій автомобіль біля будівлі ЛАГ і сказав, що встановив вибуховий пристрій в авто, попередивши, що "підірве будівлю Ліги арабських держав, якщо ЛАД не вживе заходів проти сирійського президента Башара Асада".

ЛАД неодноразово засуджувала насильство, яке практикують війська Асада проти повстанців, і нещодавно закликала Асада піти у відставку. Крім того, ЛАД запропонувала резолюцію щодо Сирії, звернувшись до Ради Безпеки ООН із проханням ужити суворих заходів проти Асада, але документ заблокували союзні Асаду Росія та Китай.

За даними MENA єгипетська влада не виявила вибухівки в автомобілі сирійця, проте чоловіка відправили до Генеральної прокуратури для подальшого розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram