ГоловнаСвіт

Вандали осквернили монастир поблизу Єрусалиму

У нападі підозрюють поселенську групу Price Tag.

Вандали осквернили монастир поблизу Єрусалиму
Фото: donnews.ru

Вандали підпалили двері християнського монастиря поблизу Єрусалиму (Ізраїль) у вівторок і намалювали графіті на стінах будівлі в імовірному акті помсти за виселення сімей із несанкціонованого поселення на Західному березі.

Про це повідомляє Reuters.

За словами поліції, на відомому монастирі Латрун було написано назву несанкціонованого поселення під назвою Мігроні, жителів якого виселили після постанови суду в неділю. Крім того, на будівлі був напис "Ісус - мавпа".

Ізраїльські служби безпеки заявили про свою стурбованість тим, що виселення 50 сімей із Мігроні, неподалік від міста Рамлла на Західному березі Йордану, може спровокувати відплату з боку групи поселенців, відомої як Price Tag.

Група Price Tag (англ. - цінник) складається з переселенців, які заявляють, що будуть мстити за будь-які спроби з боку свого уряду щодо стримування поселень на окупованому Західному березі. У майбутньому цей район повинен стати частиною Палестини. Метою поселенської групи часто стають мечеті, рідше - християнські церкви.

Ізраїльські рабини, які відвідали місце подій, назвали напад "неприємною подією".

"Як рабину і громадянину Ізраїлю мені соромно сьогодні, і я глибоко стурбований тим, що це не перший випадок в Ізраїлі", - заявив голова руху Реформістський іудаїзм в Ізраїлі рабин Гілад Каріва.

"Ми повинні переконатися, що інші конфесії, інші громади почуваються в безпеці тут", - зазначив він.

Монастир Латрун розташований на землі, захопленій і анексованій Ізраїлем у війні 1967 року - крок, який ніколи не було визнано на міжнародному рівні.

Наразі поліція веде розслідування інциденту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram