ГоловнаСвіт

Грузія планує збільшити військовий контингент в Афганістані

Михайло Саакашвілі наприкінці минулого року звернувся до парламенту щодо скерування ще одного піхотного батальйону до Афганістану.

Грузія планує збільшити військовий контингент в Афганістані
Замминистра иностранных дел Грузии Нино Каландадзе
Фото: newsgeorgia.ru

МЗС Грузії спростував у понеділок повідомлення тбіліської газети про поетапне виведення грузинських військових з Афганістану, де вони беруть участь у миротворчій операції у складі міжнародних сил сприяння безпеці.

"Грузія не виводить свої війська з Афганістану. Ба більше, планують збільшити контингент. Відбувається ротація військовослужбовців, і ця динаміка помітна. Частина повертається, а частина, в тій самій кількості, вирушає до Афганістану", - заявила заступник міністра закордонних справ Грузії Ніно Каландадзе на брифінгу.

За її словами, з жовтня планують відправку ще одного - додаткового - підрозділу до Афганістану.

В Афганістані у складі ISAF несуть службу одна грузинська рота (175 солдатів і офіцерів), яка розміщена в Кабулі в зоні відповідальності Франції, і батальйон - у провінції Гільменд у складі близько 750 осіб, у зоні відповідальності США. З початку місії в Афганістані загинуло 17 грузинських військових.

Президент Грузії Михайло Саакашвілі наприкінці минулого року звернувся до парламенту щодо скрування ще одного піхотного батальйону до Афганістану. Парламент підтримав цю ініціативу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram