ГоловнаСвіт

У передмісті Дамаска вибухнув замінований автомобіль

Є жертви.

У передмісті Дамаска вибухнув замінований автомобіль
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Начинений вибухівкою автомобіль вибухнув у релігійно змішаному районі Віхдех на околиці столиці Сирії Дамаска, є жертви.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на державні ЗМІ й активістів опозиції.

Місцеві координаційні комітети повідомили, що машини швидкої допомоги перевозили поранених із району Віхдех у район Джарамана після вибуху. Державне інформаційне агентство SANA повідомило, що серед поранених були жінки та діти.

Нагадаємо, минулого тижня не менш ніж 12 осіб загинули внаслідок вибуху замінованого автомобіля на похоронах у районі Джарамана. Свідки кажуть, що вибух стався біля входу на цвинтар Друзи в районі Джарамана на південному сході Дамаска. Жертвами вибуху стали учасники похоронної процесії, які проводжали в останню путь двох чоловіків, убитих унаслідок вибухів днем раніше.

Державні ЗМІ згодом заявили, що напад був терористичним актом. Тим часом активісти опозиції заявили, що вибух влаштували агенти президента Башара Асада, які намагаються розпалювати міжрелігійну ворожнечу в районі, де проживають мусульмани-суніти, християни та друзи.

17-місячне повстання проти Асада ведуть переважно сунітські повстанці. За даними правозахисників, жертвами конфлікту стали понад 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram