ГоловнаСвіт

Припинити конфлікт у Сирії дипломатичним шляхом практично неможливо, - спецпосланець ООН

Новий спецпредставник ООН по Сирії офіційно вступив на посаду.

Припинити конфлікт у Сирії дипломатичним шляхом практично неможливо, - спецпосланець ООН
Спецпосланник ООН и ЛАГ по Сирии Лахдар Брахими

Спецпосланець ООН і ЛАД по Сирії Лахдар Брахімі заявив, що покласти край сирійському конфлікту дипломатичним шляхом "практично неможливо", і зазначив, що для припинення бойових дій роблять недостатньо.

Про це повідомляє Reuters.

"Я знаю, як це важко - майже неможливо. Я не можу сказати неможливо - майже неможливо", - сказав алжирський дипломат в інтерв'ю BBC.

Нагадаємо, Брахімі зайняв посаду спецпредставника ООН по Сирії після того, як Кофі Аннан, який займав її з лютого 2012 року, завершив свою роботу 31 серпня.

Брахімі заявив, що "боїться вантажу відповідальності" на своїх плечах, і йому відомо, що для припинення насильства за допомогою дипломатії роблять недостатньо.

"Люди вже говорять: "Люди помирають, а що робите ви?". А ми робимо небагато. Це саме по собі - страшна відповідальність", - сказав він.

Брахімі також сказав, що, за його відчуттями, він стоїть "перед цегляною стіною" і шукає тріщини, які можуть привести до вирішення.

"Я вступаю в цю посаду з відкритими очима, і без будь-яких ілюзій", - зазначив він.

Нагадаємо, за даними правозахисників, жертвами 17-місячного повстання проти президента Сирії Башара Асада стали понад 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram