ГоловнаСвіт

Єврокомісія стурбована подіями в Угорщині та Румунії

Від внутрішньої політики в країнах залежатиме європейська політика.

Єврокомісія стурбована подіями в Угорщині та Румунії

Віце-президент Єврокомісії з юстиції Вівіан Редінг повідомила, що в Брюсселі стривожені ініціативою правлячої в Угорщині партії "Фідес" знизити пенсійний вік для суддів, інформує Reuters із посиланням на французькі ЗМІ.

Заклопотаність Єврокомісії подіями в Румунії зумовлена погрозами уряду обмежити повноваження Конституційного суду через кризу з імпічментом президента Траяна Басеску.

"Це держава (Угорщина), як і раніше, сильно мене турбує. Суд в Угорщині має бути незалежним. Більшість проблем так і не було вирішено, але гіршого вдалося уникнути. І не в останню чергу завдяки європейським інституціям влади, які висловили свою стурбованість", - сказала Редінг.

Вона також натякнула на те, що від розвитку політичних подій у Румунії залежатиме прийняття цієї країни до шенгенської візової зони.

Нагадаємо, в Румунії лівий уряд прем'єр-міністра Віктора Понта спробував через своїх союзників у парламенті оголосити імпічмент президенту Траяну Басеску. Під час політичної боротьби уряд пригрозив обмежити повноваження Конституційного суду. Однак цю ініціативу розкритикували в Брюсселі, і лівим довелося поступитися. Брюссель у конфлікті парламенту та президента підтримав Басеску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram