ГоловнаСвіт

Будинок Гаррі Поттера хочуть продати за 1,2 млн євро

Будівлю звели у XIV столітті.

Будинок Гаррі Поттера хочуть продати за 1,2 млн євро
Фото: it.wikipedia.org

У Великобританії виставили на продаж старовинний будинок, в якому за сценарієм саги про Гаррі Поттера народилися директор школи Хогвартс Альбус Дамблдор і сам чарівник.

Як пише Lenta.ru з посиланням на газету The Telegraph, нерухомість пропонується за 950 тисяч фунтів стерлінгів (близько 1,2 мільйона євро).

Будинок під назвою de Vere House знаходиться в місті Лавенгам (графство Саффолк). Він використовувався для створення вигаданого села Годрикова Долина в фільмі "Гаррі Поттер і Дари Смерті". Будинок є будівлею, яку найчастіше фотографують у Великобританії після лондонської резиденції прем'єр-міністрів на Даунінг-стріт, 10.

De Vere House було побудовано в XIV столітті. За деякими даними, 1498 року в будівлі побував король Генріх VII. Нинішні власники живуть в будинку вже більше ніж 20 років.

У котеджі є три спальні, зала для прийомів, вітальня, їдальня, кухня, пральня, дві ванни й горище. В окремому крилі розташовуються читальна зала, ще одна вітальня і їдальня, душова і дві двомісні спальні.

Як повідомляли раніше, найдорожчий будинок Великобританії придбав росіянин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram