ГоловнаСвіт

Уряд Сирії викрав американського журналіста

В охопленій повстанням країні загинули вже 10 журналістів.

Уряд Сирії викрав американського журналіста
Фото: myallnews.ru

Американський журналіст Остін Тайс, автор матеріалів для The Washington Post і McClatchy Newspapers, був викрадений урядом Сирії, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

Про те, що Тайс перебуває в руках сирійської влади, в понеділок, 27 серпня, повідомила посол Чехії в Сирії Єва Філіп.

"За нашими даними, Тайс живий, його затримали урядові війська на околицях Дамаска, де тривають бої між повстанцями й урядовими силами", - заявила вона в ефірі чеського телебачення.

З тих пір, як у  лютому 2012 року США евакуювали свою дипмісію з міркувань безпеки, посольство Чехії представляє в Сирії інтереси громадян США. Зараз Держдепартамент США перевіряє інформацію чеських дипломатів про долю журналіста.

Остін Тайс перебуває в Сирії з травня 2012 року, проте в середині серпня, коли журналіст планував залишити країну, він несподівано зник.

За даними "Репортерів без кордонів", з початку антиурядового повстання в березні 2011 року в Сирії загинули 10 журналістів, п'ять з яких були іноземцями. Зокрема, 20 серпня в Алеппо зникли два співробітники телеканалу Al-Hurra, палестинець і турок. Як зазначає The Washington Post, незабаром після цього, "очевидно, з примусу", турок з'явився на сирійському проурядовому каналі.

Правозахисні організації повідомляють, що жертвами сирійського конфлікту стали більш ніж 25 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram