ГоловнаСвіт

У Білорусі затримали адміністраторів опозиційних груп у соцмережах

Міліція проводить обшуки.

У Білорусі затримали адміністраторів опозиційних груп у соцмережах

У Мінську затримано адміністраторів опозиційних груп у соціальних мережах.

Про це повідомляє білоруський сайт Charter97.

За попередньою інформацією, затримано Павла Євтехєєва, Андрія Ткачова, Романа Протасевича і ще 2-3 людей.

Також КДБ зламав у

соціальній мережі "ВКонтакте" інтернет-спільноту "Набрид нам цей Лукашенко", що налічувала 37 тис. користувачів, і "Тільки ШОС", в якій було понад 15 тис. користувачів.

Як повідомив сайт Charter97 один із модераторів групи "Набрид нам цей Лукашенко" Сергій Беспалов, за адресою його прописки відбувся обшук. Сам активіст залишився на волі, тому що перебуває в іншому місці.

"Наша група вже давно муляла очі спецслужбам. Групу "Набрид нам цей Лукашенко" хотіли витерти ще із самого початку "мовчазних акцій". Минулого літа це не вдалося, а тепер вони взяли реванш - мабуть, залучили сторонніх фахівців. Найгірше, що відбуваються арешти людей, які будь-коли адміністрували групу. Але цих людей багато, і навіть ми не завжди знаємо їхні реальні імена та прізвища. Останнім часом ми підтримували кампанію бойкоту, можливо, це також вплинуло на ситуацію. Плюс чекісти вирішили зробити подарунок Лукашенкові на день народження. Ми ще годину тому зв'язалися з технічною підтримкою соціальної мережі "ВКонтакте" і повідомили про злом спільноти, але досі нам не відповіли", - сказав в інтерв'ю один з адміністраторів групи, який залишився на волі.

Нагадаємо, 11 липня повідомляли, що в Білорусі, в селищі Фаніполь Мінської області, пройшов обшук у будинку співголови кампанії "За справедливі вибори" Віктора Корнієнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram