ГоловнаСвіт

Google розпродує активи Motorola

Раніше інтернет-гігант заявив, що має намір перемкнути роботу компанії на випуск більш прибуткових преміальних смартфонів, що конкурують з Apple.

Google розпродує активи Motorola

Google хоче продати підрозділ Motorola Mobility, що випускає супутникові ресивери і телевізійні приставки, повідомляє Bloomberg. Покупця зараз шукає банк Barclays. Джерела Bloomberg говорять, що процес продажу знаходиться на дуже ранніх стадіях, але за підрозділ Google розраховує отримати близько 2 млрд доларів.

Раніше інтернет-гігант заявив, що має намір перемкнути роботу Motorola Mobility на випуск більш прибуткових преміальних смартфонів, що конкурують з Apple. Цього місяця Google повідомив, що звільняє близько 4 тис. співробітників Motorola Mobility і закриє приблизно 30 із 90 виробничих майданчиків компанії, щоб зробити бізнес компанії більш прибутковим.

Нагадаємо, Motorola Mobility з'явилася в січні 2011 року після поділу корпорації Motorola на дві незалежні компанії, одна з яких - Motorola Solutions - спеціалізується на корпоративних рішеннях і системах відеоконференцій, а інша - Motorola Mobility - на випуску споживчої техніки (мобільних пристроїв і домашньої електроніки).

У серпні минулого року Google заплатив за Motorola Mobility 12,5 млрд доларів, що зробило цю покупку найдорожчою в історії Google. Угоду офіційно завершили в травні цього року. Придбання забезпечило інтернет-гіганта виробничими потужностями для створення смартфонів і планшетників у режимі "повного циклу", що, як вважають, допоможе корпорації більш успішно конкурувати з Apple, яка працює в такому самому режимі.

Джерела в Motorola говорять, що ще незалежною, 2009 року, компанія намагалася продати виробництво телевізійних приставок приблизно за 4 млрд доларів, проте безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram