ГоловнаСвіт

Пакистан: активісти вимагають звільнити дівчинку, яка підпалила Коран

Слухання про звільнення дівчинки під заставу перенесли на 1 вересня.

Пакистан: активісти вимагають звільнити дівчинку, яка підпалила Коран
архивное фото
Фото: tsn.ua

Пакистанський суд відклав призначене на четвер слухання про звільнення під заставу дівчинки-християнки, яку звинувачують у спаленні Корану, що спонукало активістів із захисту прав людини знову закликати владу звільнити дівчинку.

Про це повідомляє Reuters.

Релігійні та світські групи в усьому світі висловили протест у зв'язку з арештом 11-річної Римші Масихі, яку мусульманські сусіди звинуватили в спаленні релігійних текстів.

"Це буде тривати і тривати, і ця маленька неповнолітня дівчинка буде гнити у в'язниці. Ми хочемо, щоб її звільнили. Хочемо взяти її під захист", - заявив активіст із захисту прав людини Тахіра Абдулла.

За законами Пакистану, які багато хто вважає вкрай суперечливими, за умисне осквернення Корану людину можуть ув'язнити довічно. Багатьох із тих, кого звинувачували в богохульстві, вбили розлючені громадяни.

ЗМІ публікували суперечливі повідомлення про вік Масихі та її психічний стан. Декотрі мас-медіа писали, що дівчинці 11 років і що в неї синдром Дауна. Тим часом, згідно з медичним звітом, дівчинці близько 14 років, але її розумові здібності не відповідають цьому віку.

Рао Абдур Рахім, адвокат, який представляє сторону обвинувачів, сказав, що медичний висновок складено без постанови суду, через що слухання про звільнення дівчинки під заставу перенесли на 1 вересня.

"Вона могла б отримати 110% покарання", - сказав Рахім агентству.

Арешт Масихі також спричинив масову втечу християн з її бідного села на околиці столиці Пакистану Ісламабада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram