ГоловнаСвіт

Розшукуваний кандидат у президенти Єгипту заявив про повернення додому

Ахмед Шафік повернеться на батьківщину, "коли йому це дозволятимуть обставини".

Розшукуваний кандидат у президенти Єгипту заявив про повернення додому
Ахмед Шафик

Колишній кандидат у президенти Єгипту й останній прем'єр-міністр екс-президента Хосні Мубарака Ахмед Шафік, який програв президентські вибори у червні, заявив у четвер про своє повернення в Єгипет і розкритикував порушену проти нього справу про корупцію.

Про це повідомляє Reuters.

Це означає, що в разі повернення на батьківщину його заарештують в аеропорту, оскільки напередодні Єгипет помістив ім'я Ахмеда Шафіка у список осіб, яких слід затримати у зв'язку з розслідуванням справи про корупцію.

Нагадаємо, Шафік поїхав з країни невдовзі після того, як його ісламістський супротивник Мохаммед Мурсі був оголошений президентом Єгипту в червні.

"Рішення помістити мене в список осіб, які підлягають затриманню, є політичним", - заявив Шафік Sky News Arabia в Дубаї, додавши, що повернеться в Єгипет, коли йому це дозволятимуть обставини.

Шафіка звинувачують у незаконному наданні 40 тисяч квадратних метрів землі двом синам екс-президента Мубарака, якого скинули торік унаслідок  народного повстання.

Сини Мубарака Алаа і Гамаль перебувають у в'язниці за звинуваченням у корупції. У червні їхнього 84-річного батька засудили до довічного ув'язнення за причетність до вбивства демонстрантів під час антиурядового повстання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram