ГоловнаСвіт

Human Rights Watch: сирійська армія обстрілює черги за хлібом

Представник організації назвав дії армії військовим злочином.

Human Rights Watch: сирійська армія обстрілює черги за хлібом
Human Rights Watch

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) заявила, що урядові війська Сирії регулярно обстрілюють черги за хлібом в Алеппо.

Представник HRW Оле Солванг сказав, що правозахисники нарахували принаймні десять випадків, коли черги зазнавали артилерійських ударів і бомбардувань з повітря. Ба більше, в декількох випадках удари були результативними - загинули й були поранені десятки людей.

Для прикладу Солванг послався на випадок, який стався 21 серпня в районі Баб аль-Хадід. Тоді на чергу з вертольота скинули бомбу. Незважаючи на те, що вона влучила в будинок, розташований через дорогу від черги, вибухова хвиля й осколки розкидали людей по вулиці. Жертвами бомбардування стали понад 20 осіб, десятки зазнали поранень.

Він також наголосив, що в районі, де стався цей випадок, не було бойових дій, а повстанці не мали там ані штабів, ані складів. За його словами, обстріли черг за хлібом - це або навмисна тактика урядових сил, або хаотична стрілянина по міських кварталах. І те, й інше є військовим злочином, акцентував Солванг.

Битва за економічну столицю Сирії місто Алеппо триває вже більш ніж місяць, однак жодна зі сторін конфлікту не може здобути перемогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram