ГоловнаСвіт

Samsung поверне меню "Пуск" у Windows 8

S Launcher - це віджет із заголовком Start menu, розташований на робочому столі.

Samsung поверне меню "Пуск" у Windows 8
Ярлык Start menu на рабочем столе
Фото: Lenta.ru

Компанія Samsung буде встановлювати на свої комп'ютери для Windows 8 завантажувач S Launcher, який багато в чому нагадує меню "Пуск" у попередніх версіях операційної системи. Про це повідомляє видання Mashable, журналісти якого побачили S Launcher на нових моноблоках Samsung.

S Launcher - це віджет із заголовком Start menu, який розташований на робочому столі. Після натискання на нього відкривається меню з двох колонок. У лівій колонці знаходиться список усіх програм, встановлених на ПК, а в правій - папки "Документи", "Музика", "Картинки", "Панель управління" і так далі.

Видання Gizmodo зазначає, що віджет зовні схожий на "док" для іконок в операційній системі Mac OS X. Нагадаємо, що Apple звинувачує Samsung у копіюванні iPhone і iPad. Судовий розгляд між двома компаніями триває в декількох країнах; суд у США став на бік Apple і засудив Samsung до виплати компенсації в мільярд доларів.

Samsung наразі офіційно не підтвердила намірів установлювати S Launcher на свої комп'ютери на базі Windows 8.

Кнопка "Пуск" і меню "Пуск" уперше з'явилися у Windows 95. Поступово видозмінюючись, вони були в усіх подальших версіях системи, крім Windows 8. На думку Microsoft, функції меню "Пуск" у Windows перебрала на себе панель швидкого запуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram