ГоловнаСвіт

Захід закликав арабські держави не критикувати Ізраїль

На Близькому Сході, можливо, створять без'ядерну зону.

Захід закликав арабські держави не критикувати Ізраїль

На щорічній конференції Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) західні посли закликали арабські держави не критикувати Ізраїль за його ймовірний ядерний арсенал, побоюючись, що це може наразити на небезпеку зусилля зі створенню без'ядерної зони на Близькому Сході.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на західних дипломатів.

Можновладний дипломат сказав, що арабські країни будуть критикувати Ізраїль, але немає одностайної думки з приводу того, щоб виголосити резолюцію із цього питання на щорічній генеральній конференції МАГАТЕ.

На загальний подив, на торішній конференції МАГАТЕ арабські країни утрималася від критики на адресу Ізраїлю. Так вони продемонстрували "жест доброї волі" напередодні запланованих на 2012 рік переговорів про створення без'ядерної зони на Близькому Сході.

За словами дипломатів, арабські держави ще не вирішили, чи варто пропонувати символічно важливий, але необов'язковий проект тексту з критикою "ядерного потенціалу Ізраїлю" на конференції МАГАТЕ, яка розпочнеться 17 вересня 2012 року. Вони також висловили заклопотаність тим, що арабський рух проти Ізраїлю буде перешкоджати єврейській державі взяти участь у переговорах з питань ядерної зброї на Близькому Сході, які повинні відбутися пізніше цього року.

План Єгипту з проведення міжнародної зустрічі, яка стане основою для можливого створення на Близькому Сході без'ядерної зони, був узгоджений на оглядовій конференції за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram