ГоловнаСвіт

Японія: жертвами майбутніх землетрусів можуть стати 323 тисячі осіб

Уряд країни складає новий план реагування на стихійні лиха.

Японія: жертвами майбутніх землетрусів можуть стати 323 тисячі осіб
архивное фото

Уряд Японії заявив, що жертвами землетрусу такого самого масштабу, як той, що стався біля східного узбережжя острова Хонсю в Японії в березні 2011 року, можуть стати понад 320 тисяч людей, якщо воно відбудеться в центральній або західній Японії, хоча ймовірність такого землетрусу вкрай мала.

Про це повідомляє Reuters.

Доповідь групи урядових експертів, що повинна допомогти розробити нову політику реагування на стихійні лиха, з'явилася після землетрусу силою 9 балів 2011 року. Згідно з офіційними даними, число жертв того землетрусу сягнуло 15 869 осіб, ще 2 847 вважаються зниклими безвісти.

У доповіді сказано, що в гіршому випадку, якщо землетрус силою 9 балів станеться посеред ночі взимку, загинуть до 323 тисяч людей. 71% смертей становитимуть жертви цунамі. Згідно з доповіддю, населенню потрібно більше часу, щоб утекти від цунамі вночі. Число жертв також збільшується за рахунок декотрих нагрівальних приладів, таких як примуси, через ризик виникнення пожеж.

Прогнозоване число загиблих порівнюють із 24,7 тис. жертв за оцінками на 2003 рік. Це число вираховували на підставі того, що в тому самому районі, поблизу великих промислових міст, зокрема Нагоя і Хамамацу, станеться землетрус силою 8,7 бала. Землетрус силою 9 балів приблизно втричі потужніший від землетрусу магнітудою 8,7, якщо спиратися на кількість вивільненої ним сейсмічної енергії.

Цього року уряд Японії планує скласти новий план політики реагування на стихійні лиха, зокрема має визначити, скільки військовослужбовців і пожежників слід мобілізувати, щоб упоратися з наслідками землетрусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram