ГоловнаСвіт

Таліби вбили вісьмох пакистанських солдатів

Армія далі атакує повстанські угруповання на кордоні з Афганістаном.

Таліби вбили вісьмох пакистанських солдатів

Унаслідок нападу талібів на армійський пост у Південному Вазиристані (північний захід Пакистану) були вбиті восьмеро солдатів, повідомляє Reuters із посиланням на військові джерела.

Нагадаємо, раніше влада країни стверджувала, що повстанські угруповання в регіоні ослабли через наступ армії.

За словами можновладного чиновника в регіоні, пакистанські військові контратакували й убили 10 талібів.

Напад у Південному Вазиристані, який межує з Афганістаном, стався на тлі протистояння з пакистанськими талібами в племінній області Баджаур.

Баджаур є агентством федерально керованих племінних територій Ісламської Республіки Пакистан поблизу афганського кордону. Останнім часом військові Пакистану почали наступ на пакистанських талібів у цьому районі.

Військові джерела повідомили, що четверо солдатів були вбиті під час сутичок у Баджаурі і ще кілька зникли безвісти після того, як пакистанські таліби перейшли кордон і влаштували рейд. Боротьба в регіоні триває уже декілька днів.

Пакистан - стратегічний союзник США - намагається викорінити талібів протягом кількох останніх років. Однак бойовики дають відсіч армії, а також організовують напади терористів-смертників на військових і поліцію.

Нагадаємо, цього місяця бойовики, озброєні гранатометами й автоматичною зброєю, пробилися на базу ВПС Пакистану Камра, в результаті чого загинули дев'ятеро людей.

Пакистанські таліби, які мають зв'язки з "Аль-Каїдою", а також є союзниками афганських талібів, вважаються найбільшою загрозою безпеці Пакистану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram