ГоловнаСвіт

Глава МВС Лівії вирішив не звільнятися

Він пояснив це погіршенням ситуації в сфері безпеки.

Глава МВС Лівії вирішив не звільнятися
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Лівії Фаузі Абдель-Алі, який у понеділок оголосив про свою відставку, вирішив не залишати свій пост, повідомляє Agence France-Presse.

"Коли я подав прохання про відставку, я думав, що це полегшить стан справ в країні. Однак, схоже, насправді саме навпаки: моя відставка тільки ускладнить ситуацію в сфері безпеки. Я вирішив відкликати заяву про звільнення", - заявив Абедль-Алі, не пояснюючи, як саме може постраждати безпека країни в разі його відставки.

Він також поскаржився на "розгнуздану кампанію в пресі", нібито розпочату проти нього недоброзичливцями.

Нагадаємо, міністр подав у відставку, оскільки не був згоден з критикою очолюваного ним відомства, а також на знак підтримки співробітників сил безпеки країни, які за часів громадянської війни виступали проти режиму лідера країни Муаммара Кадаффі. В останні дві доби, що передували його відставці, в Тріполі були здійснені два теракти за участю смертників. Крім того, були зруйновані суфійські святині в Тріполі і Злітані. За свідченнями очевидців, поліцейські нічого не робили, коли радикальні ісламісти руйнували гробниці суфійських шейхів.

Ісламісти вважають суфізм єретичним вченням в ісламі, а гробниці вони прирівнюють до ідолів, поклонятися яким категорично заборонено.

Генеральний національний конгрес також піддав МВС країни жорсткій критиці за бездіяльність під час знищення пам'яток культури. Крім того, проти Абдель-Алі виступили впливові ліберальні кола в лівійській столиці, що і стало причиною заяви про відставку.

Найближчим часом уряд Лівії ухвалить остаточне рішення про відставку або збереження посади Абдель-Алі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram