ГоловнаСвіт

Федерація захисту прав споживачів Німеччини пригрозила судом Facebook

На думку німецьких експертів, у новому он-лайн-магазині програм App Center існує можливість витоку конфіденційної інформації.

Федерація захисту прав споживачів Німеччини пригрозила судом Facebook
Фото: Newsru.com

Федерація захисту прав споживачів Німеччини пригрозила судом соцмережі Facebook, якщо вона до 4 вересня не усуне можливість витоку конфіденційної інформації, яка, на думку німецьких експертів, існує в новому он-лайн-магазині програм App Center.

Представник німецького відділення Facebook сказав агентству Reuters, що компанія вивчає справу. Від докладних коментарів він утримався.

Магазин програм Facebook App Center об'єднує програми для різних платформ і пристроїв. Кожна має рейтинг, що складається з оцінок користувачів та інформації про те, як часто користувачі звертаються до програмки, як багато часу проводять з нею. Facebook же, за твердженням німецьких правозахисників, "некоректно інформує" своїх користувачів про те, як використовують ці дані.

Претензії до найбільшої соцмережі світу через неправильне використання особистих даних користувачів висувають у Німеччині не вперше. Раніше Facebook звинувачували у створенні великої бази даних фотографій користувачів без їхньої згоди для забезпечення роботи технології розпізнавання облич.

Німецький суд також засудив соцмережу за те, що вона не повідомляє належно користувачів, як розпоряджається імпортованими з інших ресурсів електронними адресами їхніх друзів.

App Centre запущено в червні цього року для розповсюдження програм, спеціально розрахованих для роботи в соцмережі. Доступ до інтернет-магазину зараз мають користувачі багатьох країн світу, зокрема Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram