ГоловнаСвіт

Франція готова визнати опозиційний уряд Сирії

Президент Франції вважає, що Росія і Китай послаблюють позицію Радбезу ООН.

Франція готова визнати опозиційний уряд Сирії

Президент Франції Франсуа Олланд закликав опозицію Сирії створити представницький перехідний уряд і готовий його визнати, повідомляють французькі ЗМІ.

"Франція вимагає від сирійської опозиції створити перехідний уряд, представницький, який міг би стати легітимним представником нової Сирії. Франція визнає уряд нової Сирії, тільки-но його буде створено", - сказав Олланд, виступаючи на 20-й щорічній конференції послів країни.

Зауважимо, Олланд уже заявив, що небажання Росії та Китаю ухвалити резолюцію проти Сирії послаблює позиції Ради Безпеки ООН.

"Я кажу Росії та Китаєві, що на тлі сирійської кризи їхнє ставлення послаблює нашу можливість виконувати мандат, довірений нам хартією ООН", - сказав він.

За його словами, "блокування системи веде або до того, що її оминають, або до її безсилля".

Нагадаємо, наприкінці липня Олланд закликав Раду Безпеки ООН "якнайшвидше втрутитися" у врегулювання сирійського конфлікту.

Тоді повідомляли, що найправильнішим вирішенням ситуації Олланд вважає демісію Асада і створення в Сирії перехідного уряду.

Нагадаємо, 19 липня Росія і Китай заблокували в Раді Безпеки ООН ухвалення західного проекту резолюції щодо Сирії із погрозою санкцій. Окрім двох голосів, проект резолюції отримав 11 голосів "за", два учасники голосування утрималися. Крім того, РФ зняла з голосування в Радбезі ООН свій проект резолюції - з пропозицією продовжити на три місяці мандат спостерігачів у надії на політичний процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram