ГоловнаСвіт

Франція фінансує підпільні лікарні в Сирії, - МЗС

У відомстві повідомляють про виділення 230 тис. євро на сирійські центри.

Франція фінансує підпільні лікарні в Сирії, - МЗС

Франція профінансувала створення одного підпільного шпиталю в Сирії й допоможе з оснащенням ще чотирьох медичних центрів, йдеться в комюніке французького МЗС.

У понеділок голова МЗС Франції Лоран Фабіус зустрівся в Парижі з представниками гуманітарних і правозахисних організацій, які працюють у Сирії. Зокрема, він прийняв президента Спілки сирійських організацій медичної допомоги (UOSSM) Мустафу Абдул-Рахмана (Mustafa Abdul-Rahman), а також голову французької секції асоціації Аммара Шакера (Ammar Chaker).

"Лоран Фабіус оголосив їм про виділення нових французьких субсидій у розмірі понад 230 тисяч євро, які допоможуть, зокрема, підтримати чотири медичні центри та десять підпільних медичних складів у країні", - йдеться в комюніке відомства.

Як повідомляє міністерство, Франція вже допомогла зі створенням підпільної операційної, із закупівлею медичного обладнання, а також півроку допомагає з оплатою послуг 20 незалежних сирійських лікарів.

Усього Франція пообіцяла виділити 3,6 мільйона євро на гуманітарні потреби Сирії та сусідніх держав, які зіткнулися з напливом сирійських біженців. Окрім того, група французьких військових медиків уже два тижні працює в таборі сирійських біженців Заатарі, що в Йорданії.

Минулого тижня прем'єр-міністр Франції Жан-Марк Ейро заявив, що Франція передала сирійським заколотникам засоби зв'язку й індивідуального захисту. Він зазначив, що це обладнання є нелегальним.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. Його жертвами стали, за даними представників ООН, 17 тисяч осіб. Західні країни і низка арабських держав домагаються демісії президента Башара Асада, вважаючи, що це зупинить насильство. Росія і Китай, навпаки, побоюються, що зовнішнє втручання в Сирії й утрата державності обернуться розростанням конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram