ГоловнаСвіт

Ліван посилює охорону до приїзду Папи Римського Бенедикта XVI

Візит відбудеться 14 вересня.

Ліван посилює охорону до приїзду Папи Римського Бенедикта XVI
Фото: http://riddlesblog.ru/

Президент Лівану Мішель Сулейман провів нараду з оргкомітетом майбутнього візиту в країну Папи Римського Бенедикта XVI з приводу безпеки понтифіка, повідомило агентство КAI.

На нараду запросили посла Ватикану в Лівані архієпископа Габріеле Каччію, релігійних лідерів, відповідального за візит із боку уряду міністра Назема Хурі та представників силових структур.

Основною темою обговорення стала безпека прикордонного регіону та контроль над ситуацією в Триполі, де недавно під час сутичок загинули більш ніж десять осіб і понад 160 отримали поранення.

Сулейман провів консультації із командувачем армією генералом Жаном Куаваї і дав зрозуміти суспільству, що особисто контролює забезпечення безпеки гостя з Ватикану.

Глава Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан підтвердив радіо Ватикану, що Бенедикт XVI твердо має намір відвідати Ліван, незважаючи на висловлювані політиками і журналістами побоювання.

Понтифік 14 вересня вирушить з римського аеропорту "Чампіно" в Бейрут, а звідти подасться в місто Харіссу, де в храмі святого Павла Мелькітського Католицької церкви підпише Апостольське звернення щодо Близького Сходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram