ГоловнаСвіт

Новий російський транспортний вертоліт встановив рекорд висоти

Мі-38 може використовуватися для перевезення вантажів і пасажирів, а також при пошуково-рятувальних роботах і як літаючий госпіталь.

Новий російський транспортний вертоліт встановив рекорд висоти
Ми-38
Фото: aviaros.narod.ru

Новий російський транспортно-пасажирський вертоліт Мі-38 встановив світовий рекорд висоти на 14-му Чемпіонаті світу з вертолітного спорту, що завершився 26 серпня. Як говориться в офіційному прес-релізі холдингу "Вертольоти Росії", Мі-38 піднявся більш ніж на 8,6 тисячі метрів, що є рекордом для вертольотів злітною масою від 10 до 20 тонн.

Нинішній рекорд, встановлений льотчиками-випробувачами Московського вертолітного заводу імені Міля, як наголошується в релізі, "офіційно зареєстровано і він увійде в історію світової авіації". Попередній висотний рекорд Мі-38 в 8,5 тисячі метрів було встановлено під час льотних випробувань також російськими пілотами.

14-й Чемпіонат світу з вертолітного спорту відбувся на аеродромі Дракіно в Серпуховському районі Московської області з 22 по 26 серпня. У змаганнях брали участь спортсмени з 11 держав, а за підсумками чемпіонату Росія посіла перше місце. Друге отримала Великобританія, третє - Німеччина.

Вертоліт Мі-38 може використовуватися для перевезення вантажів і пасажирів, а також при пошуково-рятувальних роботах і як літаючий госпіталь. Також його обладнано системою аварійного приводнення. Випробування нового вертольота почалися 2003 року. Планується, що серійне виробництво Мі-38 стартує 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram