ГоловнаСвіт

Іран може дозволити дипломатам відвідати Парчин - МЗС

У Тегерані проходить саміт Руху неприєднання.

Іран може дозволити дипломатам відвідати Парчин - МЗС
архивное фото

Іран може дозволити дипломатам, які прибули в Тегаран на саміт Руху неприєднання, відвідати воєнний полігон у Парчині, який може бути пов'язаний з ядерними розробками Ірану.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заступника міністра закордонних справ Ірану Мохаммада Мехді Ахундзаде.

Примітка: Рух неприєднання об'єднує 120 держав, які не входять у жодні військові блоки. Саміт руху відбувається  раз на кілька років у різних країнах.

Коли його спитали, чи зможуть дипломати з країн Руху неприєднання відвідати військову базу Парчин, Ахундзаде підтвердив таку можливість.

"Такі візити не прийняті на таких зустрічах... Однак на прохання влади держава Іран буде готова до такого візиту", - процитувало слова Ахундзаде інформагентство "Клуб молодих журналістів".

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) вже давно намагається отримати доступ до Парчина. Проте Іран стверджує, що це звичайний військово-промисловий комплекс, і відмовляється надати агентству доступ до бази.

Нагадаємо, Захід підозрює ісламську державу в розробці ядерної зброї, але Тегеран заперечує це, заявляючи, що його ядерна програма призначена виключно для мирних цілей. МАГАТЕ хоче укласти угоду, яка дозволить його інспекторам відвідати військово-промисловий комплекс Ірану Парчин та інші місця, які можуть бути пов'язані з ядерною програмою країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram